Igor Kopõtin: olen kindel, et vene päritolu Eesti sõdurid seisavad Eesti vabaduse eest

Raul Sulbi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaitseväelased õppusel.
Kaitseväelased õppusel. Foto: Rein Säinas / Valgamaalane

Aastaid Lasnamäel vene koolis töötanud ajaloolane ja endine kaitseväelane Igor Kopõtin on kindel, et vene rahvusest Eesti võitlejad kaitsevad vajaduse korral Eestit samamoodi, nagu nad tegid seda ka Vabadussõjas.

«Kui tuleb see raske hetk, kus Eesti rahvas peaks kaitsma meie vabadust ja meie riiki, ei tehta enam vahet, mis rahvusest on üks või teine Eesti kaitseväelane, tugevad seosed riigi-identiteediga on võimalik omandada just nimelt läbides ajateenistuse, kus teenivad koos erinevatest rahvustest noored. Mina olen kindel, et vene päritolu Eesti sõdurid seisavad Eesti vabaduse eest, nagu nad on seda teinud ka Vabadussõjas,» ütles Kopõtin ETV saates «Kahekõne».

Tema arusaama kohaselt seob inimese oma kodumaa külge mitmeetapiline arengutee. «Primaarne kasvatus on muidugi perekonnakasvatus, siis on haridus, mis on kultuuri osa, hariduse kaudu saab inimene need väärtused, mida jagab kogu ühiskond, sellele järgneb ajateenistus, mis peaks olema lõplik etapp riigi-identiteedi kinnistumises.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles