Maausulised võitlevad mäetõstuki rajamise vastu hiiemäel

Marian Männi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
2004. aastal suutsid umbes 50 hiie kaitsjat regilaule lauldes
peatada Kehtna valla buldooseri, mis oleks asunud tegema hiiemäel
mullatöid suusatõstukiga spordikeskuse rajamiseks.
2004. aastal suutsid umbes 50 hiie kaitsjat regilaule lauldes peatada Kehtna valla buldooseri, mis oleks asunud tegema hiiemäel mullatöid suusatõstukiga spordikeskuse rajamiseks. Foto: Teet Malsroos / Õhtuleht

Maausuliste ja Taarausuliste Härjapea koda on vastu MTÜ Paluküla Klubi plaanile rajada hiiemäele mäetõstuk.

«Tõstuk kahjustaks looduslikku pühapaika, mis on pühapaigaks ka talvel,» selgitas Andres Heinapuu Taarausuliste ja Maausuliste Maavalla Kojast. «Liulaskmise ja suusatamisega selles pühapaigas ollakse nõus, kuid mitte uute võistlusspordi rajatiste mäele püstitamisega.»

Ta lisas ka, et kojale pole vastuvõetav inimkoormuse suurendamisele suunatud tõstuk ja tõstukipiletite müük.

Praeguseks on Valtu Spordimaja pühakohta paigaldanud disc-golfi raja, MTÜ Paluküla Klubi soovib aga rajada kaitsealale ka puhke- ja spordikeskust.

Juba 2004. aastal peatasid umbes poolsada hiie kaitsjat Kehtna valla buldooseri, mis oleks asunud tegema hiiemäel mullatöid suusatõstukiga spordikeskuse rajamiseks.

Härjapea koja ja Paluküla hiiemäe hoiu seltsingu esindajad on kõnelnud Kehtna vallavolikogu liikmete ja valla ametnikega sel teemal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles