Ansip: meie koostöö Oettingeriga on väga hea

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrus Ansip
Andrus Ansip Foto: SCANPIX

Euroopa Komisjoni digitaalvaldkonna asepresidendi Andrus Ansipi sõnul on tema koostöö komisjoni digivoliniku Günther Oettingeriga väga hea.

«Viimati kohtusime kolmapäeval enne komisjoni istungit. Samuti koostöö kabinettide vahel on juba praegu väga tihe,» ütles Ansip kommentaariks uudisele, nagu oleks Oettinger teda «ülejäägiks» nimetanud.

Briti tehnikauudistelehekülg The Register kirjutas, et Günther Oettinger nimetas teisipäeval Saksa parlamendi ees vasakpoolse Die Linke saadiku Halina Wawzyniaki küsimusele vastates Andrus Ansipit «ülejäägiks».

Oettinger ütles väljaande andmetel, et komisjonis polnud piisavalt palju olulisi ametikohti, seega anti seitsmele ülejäägile valgekraepositsioonid. Ametlikult on Ansipi ülesandeks digitaalse ühisturu kõigi aspektide järgimine, kuid Oettingeri väitel on kogu digikompetents tegelikult temal ja Ansip on vaid koordinaator.

Jean-Claude Junckeri juhitav Euroopa Komisjon alustas tööd 1. novembril. Euroopa Komisjoni esimene asepresident on endine Hollandi välisminister Frans Timmermans, kellele allub kuus asepresidenti ehk niinimetatud supervolinikku, kes omakorda kontrollivad volinike rühmi. Kuue asepresidendi hulka kuulub ka Andrus Ansip.

Günther Oettinger on uues Euroopa Komisjonis digitaalmajanduse ja –ühiskonna volinik. Komisjoni eelmises koosseisus oli ta energeetikavolinik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles