Urmas Tooming: põhjaväila oodates

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmas Tooming.
Urmas Tooming. Foto: Toomas Huik

Tallinna Põhjaväila idee on tegelikult üllas – suurte liiklusvoogude kesklinnast mööda suunamine. Nii ühes kui ka teises lõigus on see kava aga põrganud teravatele vastuväidetele.


Oslo eeskujul soovivad Tallinna Tehnikaülikooli teadurid viia Põhjaväila paari kilomeetri ulatuses või veelgi pikemalt tunnelisse, sest Tallinna kesklinn on üha laienenud ning tavalisel kujul jääks Põhjaväil ikkagi linna keskele. Ulmeline, aga perspektiivikas idee!

Tallinna ja Toompea vastasseisu tõttu rahastamisküsimustes on seisma jäänud ka Põhjaväila alguse, Russalka mitmetasandilise liiklussõlme rajamine. Vaja läheks umbes miljard krooni. Arengulootust annab asjaolu, et keskkonnaministeerium andis linnale sealkandis mere täitmise loa.

Palju Põhjaväila vastaseid on Kalamaja ning Pelgulinna elanike hulgas, kes ei taha, et tulevane tee lõikaks kesklinna ära merest ning kulgeks läbi Stroomi metsa. Teedeinseneride väitel on aga võimalik mõlemat vaidlusküsimust lahendada erinevate tehniliste lahendustega. Seega Põhjaväila lootus siiski jääb.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles