Mälumäng

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

1. Leegajus oli aastatel 1971–1995 tegutsenud populaarne rahvamuusikaansambel. 1970. aastal ilmus kogumik «Leegajused: soome-ugri rahvaste laule», koostajateks Udo Kolk, Richard Ritsing ja Aino Valmet. Mida tähendab sõna «leegajus»?

2. Eesti fotograafias on oluline koht sõnal «hernesupp», mida öeldakse tähelepanu keskendamiseks enne pildistamist. Maailma eri paikades on selleks erinev sõna, ingliskeelses maailmas on levinud näiteks «cheese». Soomlased hüüavad pildistamise juures üht tuntud kalanime. Mis kala?

3. Ühel 1949. aastal toimunud NLKP keskkomitee pleenumil arutati keskkomitee liikmekandidaadi Polina Žemtšužina (Perl Karpovskaja) personaalküsimust, naine tagandati liikmekandidaadi kohalt ja saadeti vangilaagrisse. Ainsana jäi otsuse tegemisel erapooletuks toonane Nõukogude Liidu välisminister Vjatšeslav Molotov. Selleks oli tal oma põhjus. Mis see oli?

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles