Head isadepäeva!

Triin Tammert
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Triin Tammert.
Triin Tammert. Foto: SCANPIX

Vaatasin ühe sel nädalal toimunud konverentsi mitmeti tõlgendatavat pealkirja «Miks isa pole tähtis mees?» ja mõtlesin natuke selle üle, kas ja kuidas üks isa peaks tähtis olema. Oma naisele ja lastele oluline, seda kindlasti.

Aga selles teises tähenduses, positsiooni mõttes… pigem võiks isa olla armas ja lõbus. Teha seda, mis valmistab rõõmu talle endale ja teistele. Luua oma tööga väärtust ja leida seejuures lähedastele aega ja armastavat tähelepanu – neid tänapäeva maailma kõige väärtuslikumaid ressursse.

Siis tuleb päris loomulikult see, et meheks kasvanud poiss tunneb end mehena kindlalt (sest tal on eeskujuks üks tõeliselt äge isa), naiseks sirgunud tüdruk on suhetes julge (sest tal on lapsepõlvest kaasas üks inspireeriv mehekuju) ja need täiskasvanuks saanud lapsed on oma vanemate jaoks samamoodi olemas, kui kunagi olid vanemad nende jaoks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles