Keeletu eestlasena Rumeenia spordilaagris

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mikk Pinnonen loodab koondisekogemusest saadud vastutustunnet ja juhendamisoskust rakendada ka uues koduklubis.
Mikk Pinnonen loodab koondisekogemusest saadud vastutustunnet ja juhendamisoskust rakendada ka uues koduklubis. Foto: Bacau Facebooki leht

Viimastel aastatel Eesti käsipallikoondise liidrite hulka kerkinud Mikk Pinnonen on spordihuvilistele ammu tuttav nimi: 2008. aastal tegi toona 17-aastane noormees oma koondisedebüüdi ja on praegu, 23-aastaselt üks rahvusmeeskonna vedajaid. «Kas soeng on ikka korras?» küsib heledapäine Pinnonen naljatledes alati enne Eesti telekanalite ja väljaannete kaamerate ette astumist. Aastad on õpetanud, et enamasti tuleb pärast intervjuusid valmis olla autogrammide jagamiseks või pealtvaatajatega pildistamiseks. Tänavusest hooajast hullutab ladusa jutuga Pinnonen fänne Rumeenia meistriliigas ja unistab vabadusest.

Neli viimast aastat teenis Eesti koondise mängujuht klubileiba Skandinaavias – kolm aastat Taanis Aarhusi klubis ja mullu Rootsis Lundi meeskonnas –, tänavusest hooajast mängib aga Rumeenias Bacau Stiinta Municipal Dedemanis.

«Kui pakkumine tuli, siis saabus ka info, et treener tahab mind sinna. See pani kõrvu kikitama: ma ei ole lihtsalt kohatäide, vaid tal on olemas visioon, kuidas mind kasutada,» räägib Pinnonen karjäärimuudatusest ja peatreener Mateo Garraldast, kes eestlase Bacausse meelitas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles