Kolm konkurssi korraga

Verni Leivak
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hetk enne väljakuulutamist: esiplaanil
 kultuuriminister Urve Tiidus.
Hetk enne väljakuulutamist: esiplaanil kultuuriminister Urve Tiidus. Foto: Tairo Lutter

Kultuuriminister Urve Tiidus kuulutas sel nädalal välja teledraamasarja, täispika dokumentaalfilmi ja lühidokumentaalfilmide konkursi, mille vilju saame nautida vähem kui nelja aasta pärast.

Eesti Rahvusringhäälingu juhatuse esimees Margus Allikmaa nentis esmaspäeval värskelt remonditud raadiomaja kaheksanda korruse saalis: nii palju teleproduktsioonifirmade juhte korraga pole ta kunagi koos näinud. Põhjust kokku tulla oli aga küllaga – ega siis igal aastal lausa kolm konkurssi korraga välja kuulutata. Et kõik kolm konkurssi on pühendatud «Eesti Vabariik 100» temaatikale, tähendab ju sedagi, et nõuded on kõrged ja heade ideede vahel läheb rebimiseks, sest riigi antavad summadki, mille eest neid teostada, on suuremad kui televisioonimaastikul tavaliselt.

Esialgu on statuudi järgi teada vaid see, et 12-osalise kvaliteet-teleseriaali tegevus peab toimuma Eestis ja selle temaatika peab olema Eestile oluline minevikus, olevikus või tulevikus. Sarjal peab olema potentsiaali sellekski, et see mujal maailmas kedagi huvitaks – silmas peab pidama ka võimalikku müügiedu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles