TTÜ loob küberkriminalistika ja küberjulgeoleku keskuse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politsei- ja piirivalveamet ja Tallinna Tehnikaülikool sõlmisid koostööleppe juba möödunud aastal.
Politsei- ja piirivalveamet ja Tallinna Tehnikaülikool sõlmisid koostööleppe juba möödunud aastal. Foto: Liis Treimann

Tallinna Tehnikaülikool (TTÜ) asutab tuleval nädalal küberkriminalistika ja küberjulgeoleku keskuse, mille eesmärk on Eesti küberjulgeoleku kompetentsi ja võimekuse tõstmine haridus-, teadus- ja arendustegevusega.

Loodava keskuse õppetöös on põhirõhk rahvusvahelise küberkaitse magistriõppekaval ning küberkaitse teemalise doktoriõppel. Loodava keskuse asutavad tuleva nädala kolmapäeval TTÜ, sise-, justiits-, kaitse-, majandus- ja kommunikatsiooniministeerium, politsei- ja piirivalveamet, Eesti Kohtuekspertiisi Instituut ja Riigi Infosüsteemi Amet.

«Loodav keskus koondab endas TTÜ küberjulgeoleku ja küberkriminalistika alase ekspertiisi ja projektid,» rääkis BNSile Tallinna Tehnikaülikooli võrgutarkvara õppetooli dotsent Rain Ottis. Tema sõnul ei ole keskus eraldiseisev juriidiline isik, vaid see luuakse TTÜ arvutiteaduse instituudi koosseisus.

Lisaks on keskusel nõukoda, mis luuakse 12. novembril CyberCrime 2014 konverentsil allkirjastatava koostöölepinguga. Nõukoda aitab keskusel identifitseerida Eesti jaoks prioriteetsed uurimisteemad ja õppeväljundid küberjulgeoleku ja küberkriminalistika valdkonnas.

Ottise sõnul toimub keskuse rahastamine TTÜ kaudu, sealhulgas on õpperahad ning välisprojektides osalemine.

12.-13. novembrini kestab TTÜs konverents CyberCrime2014, kus arutatakse uusimaid suundi küberturvalisuses ja asutatakse TTÜ küberkriminalistika ja küberjulgeoleku keskus.

Praegu on küberkaitse magistriõppes umbes 200 tudengit ning doktorantuuris viis doktoranti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles