Alkopiirangu tulemine lööks väikepoode

Jüri Saar
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui meie poest alkohol välja võtta, võib paari päeva pärast kinni panna, ütles Kuu poe pidaja Mihkel Met­sa. Ruutmeetripiirang seevastu Kuu poodi tema sõnul ei kimbutaks.
Kui meie poest alkohol välja võtta, võib paari päeva pärast kinni panna, ütles Kuu poe pidaja Mihkel Met­sa. Ruutmeetripiirang seevastu Kuu poodi tema sõnul ei kimbutaks. Foto: Kristjan Teedema

Umbes pooled Tartu alkoholi müüvad kauplused on väiksemad kui 150 ruutmeet­rit ja Tallinnas plaanitava piirangu kehtestamine üle riigi võiks mõjutada nende äri.

Tartu ettevõtlusosakonna juhataja Malle Blumenau ütles, et Tartu ei ole seni kehtestanud alkoholi jaemüügile mingeid muid piiranguid lisaks üleriigiliselt kehtivatele. Tartus müüvad üksikuid veinimarke ka lillepoed või peenemaid napse kirjatarvete kauplused. Pindalapiirangut ei ole. Ühtekokku on alkoholimüügi õigus 135 poel.

Tallinn plaanib kange alkoholi müüki lubada üksnes neis kauplustes, mille üldpind on üle 150 ruutmeetri, see oleks kaks korda enam praegusest pindalanõudest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles