Vene passist lahti, Eesti oma ei saa

Anneli Ammas
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siseministeeriumi esindaja kiri Vadimile, milles mehele teatatakse, et kuna ta on teeninud kaadrisõjaväelasena välisriigi relvajõududes, võidakse talle Eesti kodakondsuse andmisest keelduda.
Siseministeeriumi esindaja kiri Vadimile, milles mehele teatatakse, et kuna ta on teeninud kaadrisõjaväelasena välisriigi relvajõududes, võidakse talle Eesti kodakondsuse andmisest keelduda. Foto: Repro

Üle 20 aasta kehtinud kodakondsusseadus välistab Eesti patrioodil Eesti kodanikuks saamise, kui ta on olnud kas või kuu aega ükskõik millises võõrväes.

Valitsus otsustas neljapäeval, et ei anna endisele Venemaa kodanikule Eesti kodakondsust, sest tema minevikus on lühike episood teenimisest võõrväes, ning ei hooli sellest, et mees 1989. aastal Nõukogude armeest demokraatliku meelsuse tõttu välja visati.

Üheksa aastat tagasi võttis endine ajakirjanik, siis juba ärimees Vadim (49) naise ja kaks last ning kolis sõprade kutsel Peterburist Eestisse, sest tundis, et Putini Venemaa ei ole enam koht, kus saab vabalt elada ja lapsi kasvatada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles