Porise päeva sinine lootusesäde

Heili Einasto
, tantsukriitik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fine 5 aktsioonis.
Fine 5 aktsioonis. Foto: Rünno Lahesoo

Sõltumata sellest, kas konkreetne lavastus või esteetika meeldib või mitte, on Fine 5 tantsuteatri looming selles mõttes kindla peale minek, et nad pakuvad alati hoolikalt läbi mõeldud, viimistletud keha- ja liikumiskeelseid lugusid dialoogis hea muusikaga.

Nii ka seekord: «...and blue» muusikaline tekst tugineb Taavo Remmeli kontrabassiimprovisatsioonidele Virko Veskoja töötluses, tantsutekst toetub Tiina Olleski ja ­Rene Nõmmiku koreograafiale tantsijate Helen Reitsniku, Tatjana Romanova, Simo Kruusemendi, Endro Roosimäe ja Olga Privise interpretatsioonis.

Loo enda on autorid sidunud hirmuga, mis ühelt poolt «paneb meid tegutsema» ja teiselt poolt «kammitseb edasi liikumast»; hirmule viitab ka ülelendava hävituslennuki mürin etenduse alguses, mis on viide ka praegusele ajale, mil ühes Euroopa osas on jälle sõda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles