Muutuste keerises Esko talu teeb jäätist ja uusi juuste

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Esko talu uus peremees Gunnar Eensalu 
vaatleb talupidamist kui põnevat juhtimisalast väljakutset, kus tuleb hallata kõiki etappe alates laudas toimuvast ning lõpetades toodete turundamisega.
Esko talu uus peremees Gunnar Eensalu vaatleb talupidamist kui põnevat juhtimisalast väljakutset, kus tuleb hallata kõiki etappe alates laudas toimuvast ning lõpetades toodete turundamisega. Foto: Maarja Otsa

Saku vallas asuv Esko talu – tuntud ka kui telesarja «Õnne 13» üks kauaaegseid võttepaiku – on saatuse sunnil seisnud silmitsi suurte muutustega pärast peremehe lahkumist õnnetuse tõttu. Järeltulijad on jätkanud kõike isa tehtut, kuid võtnud töösse uusigi ideid – näiteks oma jäätise välja töötamise.  

Esko talu noorperemees Gunnar Eensalu möönab, et käesolev aasta on Esko talule olnud nii emotsionaalselt kui ka kõiksugu praktilistes küsimustes raske, sest kevadel tegi talus põlvkondade vahetuse saatus, mis ei jätnud aega sujuvaks üleminekuks, vaid nõudis, et järeltulijad võtaksid talu juhtimise kiiresti üle.

Esko talu töötleb aastas 250 tonni piima, millest valmivad juustud, jogurtid ja kohupiimad lähevad müügiks nii restoranidele, lasteaaedadele, koolidele, aga ka poodidesse, näiteks Tallinna kaubamaja ja Rimi «Talu toidab» lettidele. Kokku on talus üle 200 looma, neist 40 ringis piimaandjaid ning teist sama palju lihaveiseid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles