Hiina meditsiin peab sealiha talvisel ajal liiga külmaks

Marina Lohk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hiina ­me­dit­siini­­arst doktor Igor Gogol soovitab eestlastel ­talvel süüa lambaliha, kuna see on loomult soe.
Hiina ­me­dit­siini­­arst doktor Igor Gogol soovitab eestlastel ­talvel süüa lambaliha, kuna see on loomult soe. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Kui uurida Hiina meditsiini põhimõtteid, siis selgub, et eestlase seapraad ja kartul ei sobi kuigi hästi talvisesse menüüsse.

«Sealiha ei ole meie jaoks just kõige parem – ta on oma olemuselt külm ja niiske. Kuid see ei tähenda, et ta oleks mürk,» rääkis üle 15-aastase kogemusega traditsioonilise Hiina meditsiini arst ja meditsiiniteaduste doktor Igor Gogol, kes töötab korraga nii Tallinnas, Peterburis kui ka Xinjiangis Hiinas.

Ent liha valmistamisel selle omadused muutuvad. Nii soovitab tohter küpsetada sealiha küüslaugu ja vürtsidega. Ka pikem valmistusviis tuleb tema sõnul siin kasuks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles