Eestlased kohtusid Rootsi lennubaasis kuningaga

Marian Männi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Rootsi kuningas Karl XVI Gustav käis lennubaasis eestlaste tegemiste kohta uurimas.

«Kuningas astus ligi, surus kätt ja uuris meie ülesannete kohta,» meenutas leitnant Riho Juurik kohtumist Rootsi monarhiga Hagshulti-nimelises õhubaasis, kus poolsada eestlast õppustest osa võtab.

Meeskonna ülema Juuriku sõnul küsis kuningas, kuidas eestlastel õppusel läheb ning milliseks hindab Eesti ohvitser koostööd rootslastega. «Oleme käidelnud iga päev keskmiselt kahte saabuvat ja lahkuvat lendu ning meie jaoks on Rootsi õhujõududega operatsioonide läbiviimine hea kogemus. Nii kuningale ka ütlesin,» sõnas Juurik kaitseväe pressiesindaja vahendusel.

Eesti panustab Põhjala lahingugruppi tsiviil-militaarkoostöö meeskondade, sõjaväepolitsei, demineerimismeeskondade ja militaargeograafidega. Samuti kuulub Eesti kontingendi koosseisu rahvuslik logistiline toetuselement. Põhjala lahingugrupp on 2015. aasta esimesel poolel valmisolekus, et osaleda Euroopa Liidu sõjalistel operatsioonidel. Eesti on olnud koos Soome, Rootsi, Norra ja Iirimaaga Põhjala lahingugrupis 2008. ja 2011. aastal, 2015. aastal osalevad esmakordselt lahingugrupi koosseisus ka Läti ja Leedu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles