Mustamäe ja Haabersti piirile rajatakse jäätmejaam

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jäätmejaam.
Jäätmejaam. Foto: Liis Treimann

Tallinna linnavalitsus taotleb Värvi tn 6 kinnistut riigilt tasuta linna omandisse, et rajada sinna jäätmejaam ja laiendada sealseid tänavaid.

Linnavolikogu otsuse eelnõu kohaselt saab linnale omandatava 6562 ruutmeetri suuruse kinnisasja valitsejaks Tallinna linna omandina kinnistusraamatusse kandmisest arvates Tallinna keskkonnaamet.

Alale piirkonda teenindava jäätmejaama ehitamise ning Veskimetsa, Värvi ja Mustjõe tänava laiendamise näeb ette linnavalitsuse 7. aprilli 2010 korraldusega kehtestatud detailplaneering, teatas linnavalitsuse pressiteenistus.

Jäätmejaama asukoha valikul on lähtutud sellest, et jaam asuks jäätmetekitajatele (suuremad elu- ja äripiirkonnad) võimalikult lähedal. Jäätmejaama rajamisega soovitakse algust teha 2015. aastal ja selle väljaehitamiseks plaanitakse taotleda toetust Keskkonnainvesteeringute Keskuselt.. Jäätmejaam plaanitakse rajada koostöös MTÜ-ga Keskkonnateenused, mis on linna konsolideerimisgruppi kuuluv ühing.

Tallinnas töötab hetkel kuus jäätmejaama. Pikad järjekorrad Pääsküla ja Artelli jäätmejaamades näitavad selgelt, et jaamasid on hetkel liiga vähe. Kuna alates detsembrist on nii Kristiine kui Haabersti piirkonnad jäätmejaamadega katmata on Värvi tänavale jaama rajamine hädavajalik. Jäätmejaamadel on oluline osa Tallinna kodumajapidamistes tekkivate jäätmete taaskasutusse suunamisel, leiab keskkonnaamet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles