Riia messil koorub alasti kunstikoguja

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Matti Milius kallas Tampere maja keldris tegutsevas kultuuriklubis, kus ta on korraldanud mitmeid üritusi, oma 69. sünnipäeval vahuveini külalistele, kelle hulgas oli ka vend Guido (taamal).
Matti Milius kallas Tampere maja keldris tegutsevas kultuuriklubis, kus ta on korraldanud mitmeid üritusi, oma 69. sünnipäeval vahuveini külalistele, kelle hulgas oli ka vend Guido (taamal). Foto: Merike Lill

Kunstikollektsionäär Matti Milius tähistas oma 69. sünnipäeva ja jagas külalistele peale vahuveini ka uudist, et ta esindab selle kuu lõpul Riias kunstimessil Eestit.

Matti Miliuse 69. sünnipäevale olid Tampere maja keldrisse kogunenud teiste hulgas kolm luuletajat ja vähemalt üks kunstnik ning ühe andeka noo­re pianisti ema. Neile ja oma vennale Guidole teatas legendaarne kunstikollektsionäär, et tal on käsil ettevalmistused Eesti kunsti viimiseks Riiga.

«Oktoobri algul helistas mulle Happy Art Museumi kuraator Dags Vidulejs ja ütles, et nad organiseerivad Riias rahvusvahelise kunstimessi ja nad kutsuvad mind, et ma teeksin Eesti ekspositsiooni,» ütles Milius. «Kusjuures ma olen ainus Eesti Vabariigi kodanik, kes sai kutse messile.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles