Mälumäng

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

1. «Arstid ei tea midagi. Nende seas võib ju inimesi olla, kuid ikka ei tea nad mitte midagi.» Nii väidab Polkovniku lesk. Arstid panid Polkovniku lesele mitmeid diagnoose: mania grandiosa, nihilissimus acutus, globus hystericus, lambliad ehk maksalutikad, viimaseks Logorrhohea gradus gravis ehk sõnade kõhulahtisus. Lõpuks küsis lesk: «Mis haigust mul pole?» Ja saades arstidelt vastuse, ütles: «Ja seda mul tõesti pole, aga milline taktitus on öelda taolisi asju eesti keeles.» Mis haigust arstide arvates Polkovniku lesel polnud?

2. Sir Michael Philip Jagger on selle ameerika ansambli kohta öelnud, et selle esitatud muusika on täielik rämps. Nime on bänd saanud 1930. aastal esimese ameeriklasena Nobeli kirjandusauhinna pälvinud Sinclair Lewise teose järgi. Väidetavalt olla bänd maailma üks kallimaid, kui teda esinema kutsuda. 5. juulil 2007 andis bänd kontserdi Tallinnas A. Le Coq Arenal. Mis bänd?

3. Keskajal kasutati seda taime õlleteol humala asemel. Meie sügist oma kaunite õitega kaunistav taim on Uus-Meremaal aga näiteks väga paha võõrkultuur, kes kohalikke taimi välja tõrjub. Mis taim?

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles