Valve Kirsipuu suhtub erakonda kui oma lapsesse

Anneli Ammas
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valve Kirsipuu
Valve Kirsipuu Foto: Toomas Huik

Teiste seas läheb täna Reformierakonna sünnipäevapeole erakonna asutajaliige Valve Kirsipuu, kes oli koos Siim Kallasega aastaid Reformierakonna esinägu (mäletate valimislaulu «meil on Kallas ja meil on Kirsipuu, Reformierakond, Reformierakond»?). «Lähen suure mõnuga, et kohata inimesi, keda pole kaua aega näinud, kellega koos olen kunagi Reformierakonnas alustanud,» ütles Kirsipuu eile õhtul.

Praegusesse Reformierakonda suhtub 2003. aastast poliitikast tagasi tõmbunud Valve Kirsipuu kui lapsesse. «Kui laps teeb sulle muret, siis sa ei ütle temast lahti, vaid püüad teda ümber kasvatada. Ei ole Reformierakond täna niisugune, nagu oli oma loomise momendil – nagu ei ole ka ükski teine erakond niisugune nagu aastaid tagasi,» rääkis Kirsipuu.

Aga üks oluline põhimõte, mille pärast ta oli 1994. aastal kohe valmis Reformierakonna asutamisel kaasa lööma, ei ole Kirsipuu arvates muutunud. «Olen liberaal ja ma ei taha, et mind sunnitakse, et mind käsutatakse. Arvan, et iga inimene peab ise vastutama oma tegude eest,» sõnastas ta selle.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles