Elektrita majapidamisi on ametlikust numbrist tegelikkuses rohkem

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Mihkel Maripuu

Täna hommikuse seisuga oli Eesti Energia teatel pühapäevase tormi tõttu vooluta veel ligi 2000 majapidamist. Tegelikkuses on see number aga ilmselt märksa suurem, sest energiafirma kaugjuhtimise süsteem ei näita madalpinge rikkeid.

Üleeile pöördus Postimehe poole lugeja Tartumaalt Nõo vallast Laguja külast, kelle sõnul ei olnud Eesti Energia kodulehekülje andmetel Nõo vallas ühtegi voolukatkestust.

«Mina elan selles vallas Laguja külas ning siin puudub elekter juba pühapäevast saati,» teatas lugeja.

Täna hommikul teatas lugeja Elvast, et kodulehekülje andmetel polnud sealkandis rikkeid, kuid reaalselt olid sealkandis mitmed majapidamised vooluta.

«Madalpinge rikked võivad Eesti Energia kodulehel olevalt kaardilt tõepoolest puududa, sest madalpinge liinid ei ole kaetud kaugjuhtimise süsteemiga,» kinnitas Eesti Energia pressiesindaja Marina Bachmann.

«Kui klient on Eesti Energiale rikkest teada andnud, siis see on fikseeritud ja Eesti Energiale teada. Praegu tegeleme kõikide kliendipöördumiste analüüsiga ja madalpinge rikete likvideerimisega. See võib kahjuks kesta veel nädala lõpuni,» lisas Bachmann.

Eesti Energia esindaja rõhutas, et rikkeid likvideeritakse vastavalt nendest mõjutatud tarbijate arvule ning kohalike omavalitsustega kokku lepitud prioriteetidele.

Hommikuse seisuga oli elektrita Eesti Energia andmetel 1991 majapidamist üle Eesti.

«Reaalselt võib rikkeid olla rohkem, kuid täpset numbrit ei oska kahjuks öelda kuna klientide poolt saabunud teadete analüüs veel käib. Samal ajal tegeleme aktiivselt ka rikete likvideerimisega ja andmed muutuvad pidevalt,» lisas Bachmann

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles