Mis tingimustel Eesti Euroopalt raha saab?

Anneli Ammas
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti saab 2014.–2020. aastani 3,53 miljardit eurot, millele Eesti lisab omalt poolt 551 miljonit eurot. Töövõimereformi osa eurorahast on 169,1 miljonit eurot, millele Eesti lisab 29,8 miljonit eurot.

Rahandusministeeriumi eelarve osakonna juhataja asetäitja Kadri Tali selgitas, kuidas ja millistel tingimustel Euroopalt abiraha saadakse:

«Eurotoetuste kasutamiseks lepivad Eesti riik ja Euroopa Komisjon (ühtekuuluvuspoliitika fondide rakenduskavas 2014–2020) omavahel kokku, millised tulemused peame selle raha eest erinevates valdkondades saavutama. Tulemuste poole püüdlemist motiveerib Euroopa Liit selle kaudu, et perioodi alguses jäetakse kuus protsenti raha reservi ja liikmesriik saab kätte vaid 94 protsenti rahast. Edukad valdkonnad, mis saavutavad kokkulepitud tulemused, saavad kätte ka kuus protsenti tulemusreservi jäetud raha.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles