Piiri rikkunud venelasi karistati vangistusega

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Viru maakohus määras eile reaalse vangistuse kahele Vene kodanikule, kes septembri keskel sõitsid paadiga Narva jõel ebaseaduslikult Eestisse ning hakkasid vastu neid kinni pidama tulnud Eesti piiriametnikele.

Viru maakohus tunnistas 63-aastase Mihhail Suhušini ja 54-aastase Aleksandr Ladurovi süüdi Eesti-Vene ajutise kontrolljoone ületamises ning karistas neid kokkuleppemenetluse korras kahe kuu ja üheksa päeva pikkuse vangistusega. Ühtlasi kehtestas kohus meestele viieks aastaks Eestisse sissesõidu keelu.

20. septembril kell 12.20 teatati Vasknarva kordoni piirivalvuritele, et Narva jõel on Eesti poolel kalastamas Vene Föderatsiooni registreerimisnumbriga kalapaat. Sündmuskohale läinud piirivalvurid selgitasid välja, et kaks Vene Föderatsiooni kodanikku olid ületanud ajutise kontrolljoone ning pannud sellega toime ebaseadusliku piiriületuse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles