Rapla korvpallur tunnistas kanepi tarvitamist

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristers Zeidaks
Kristers Zeidaks Foto: SCANPIX

Rapla Tyco korvpalliklubi juhtkond peatas lepingu viimased poolteist kuud klubis mänginud Kristers Zeidaksiga, kuna sportlane tarvitas kanepit, tunnistades selle ka ise üles. «Kristers andis möödunud laupäeval mängu järel dopinguproovi ja mulle jäi silma tema reaktsioon. See tekitas minus küsimusi ja pidasin mängijaga maha tõsise jutuajamise, milles ta tunnistas kanepi kasutamist,» sõnas Rapla peatreener Aivar Kuusmaa.

Kuusmaa lisas, et see on üks tema treenerielu raskemaid hetki. «Kõik on šokis – mina ise, meeskond, teised treenerid, klubi inimesed. Mulle tundub, et ka sportlane ise on šokis. Praegu on raske üldse mõelda, mis pikemas perspektiivis edasi saab. Eriti raske ongi seetõttu, et Kristers on olnud väga hea tiimiliige, kes klappis meeskonnaga hästi, tõmbas kõiki kaasa,» sõnas Kuusmaa.

Klubi juhtkond võttis vastu otsuse Zeidaksi leping peatada. Selle võimaliku lõpetamise otsustab klubi dopinguproovi ametlike tulemuste põhjal, mis peaksid saabuma paari­kümne päeva pärast. «Kui proov kinnitab keelatud ainete kasutamist, pole mingitki küsimust, mis edasi saab – leping kuulub ilma mingisuguse arutamiseta lõpetamisele,» lausus klubi juhatuse liige Jaak Karp.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles