NATO peasekretär tuleb järgmisel nädalal Eestisse

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
NATO peasekretär Jens Stoltenberg.
NATO peasekretär Jens Stoltenberg. Foto: AP / Scanpix

NATO peasekretär Jens Soltenberg tuleb järgmise nädala neljapäeval Eestisse, tegemist on oktoobris ametisse astunud NATO uue peasekretäri esimese Eesti visiidiga.

Välisministeeriumi pressiesindaja ütles Postimehele, et visiidi kava on veel täpsustamisel.

Praegu on teada, et Stoltenberg kohtub president Toomas Hendrik Ilvese, peaminister Taavi Rõivase, välisminister Keit Pentus-Rosimannuse ja kaitseminister Sven Mikseriga.

Stoltenberg külastab järgmisel nädalal ka Leedut. BNSi teatel kohtub NATO peasekretär president Dalia Grybauskaitėga ning käib Karmėlava õhuseirekeskuses, kus tegutseb kolme Balti riigi juhtimis- ja teavituskeskus. Leedu ei ole veel avalikustanud, millisel kuupäeval NATO peasekretäri visiit toimub.

Stoltenberg ja Grybauskaitė arutavad piirkondlikke julgeoleku- ja kaitseküsimusi ning Ukraina olukorda.

Põhja-Atlandi nõukogu valis Norra endise peaministri Jens Stoltenbergi NATO peasekretäriks tänavu märtsis. Stoltenberg alustas NATO peasekretärina tööd 1. oktoobril. Tema eelkäija, taanlase Anders Fogh Rasmusseni ametiaeg lõppes 30. septembril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles