Esimene mees Läänemerel

Andres Reimer
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Janek Stalmeister
Janek Stalmeister Foto: Andrus Peegel

Raamatupidaja Janek Stalmeister (40) on tavaline, silmatorkamatu ja töökas eesti mees. Tänaval talle järele ei vaadata. Tal pole ühtegi sõpra — Facebookis kuvamiseks.

Hommikul läheb Stalmeister kontorisse. Vajaduse korral teeb ületunde. Saadetakse komandeeringusse – lendab nurisemata. Puhkehetked veedab naise, tütre ja pojaga. Külastab meelsasti perega Korkeasaari loomaaeda Helsingis ja Gröna Lundi lõbustusparki Stockholmis. Käib Alpides suusatamas. Suvel sõidab jalgratta ja rulluiskudega. Pühib higi ja sõidab edasi. Viimasel viiel aastal mängib talvel tennist. Ta ei kogu marke ega maale. Kasutab kodumasinaid vaid ettenähtud otstarbeks. Palka saab üle 20 000 euro. Mitte aastas, vaid kuus.

Mõnikord on tööandja saatnud teda ajakirjanikele firma asju selgitama, kuid isegi ajakirjanikud ei tunne teda nägupidi. Ta räägib lihtsalt ja arusaadavalt, kuid ka ettevaatlikult. Arvestab, et börsiettevõtte esindaja iga hooletult poetatud sõna võib põhjustada tormi. Mis sest, et veeklaasis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles