Fotod ja video: pummeldaja teekond kainestusmajas

Jonatan Karjus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinna kainestusmaja pidas täna 5. sünnipäeva. Postimees toob lugejani pummeldaja teekonna sini-valgest politseiautost kainestuskambri turvaliste seinte vahele. Vaata videot!

Aastate jooksul on Tallinna kainestusmaja juhataja Aivar Krupp näinud igasuguseid juhtumeid, kuid erilisemaks peab üht soomlastega seonduvat. «Paar soomlast on siia sattunud, kes on meditsiiniblokki paigutatud ja vaadanud, et siin on hea, soe ja puhas. Arveid ei esitata ja seda märganuna sattusid nad mitu päeva meie kliendiks,» kirjeldas Krupp põhjanaabritele pakutud majutusteenust.

Tallinna kainestusmaja külastab aastas 5000 inimest. Kainerisse toimetatutest on 35% kindla elukohata, 8% on välismaalasi, 87% meessoost isikuid. Ööpäevane kainenejate hulk on keskmiselt 14-17 ja suurem töökoormus on kalendrikuu alguses ja riiklikel pühadel. 

Tallinna kainestusmaja tervishoiuteenust ja halduskulusid finantseeritakse linna eelarvelistest vahenditest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles