Parasiitidest puretud koer tõi naisele väärteomenetluse

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suurtes piinades olnud saksa lambakoer Claudia vaakus hinge, kuid kosub nüüd jõudsalt.
Suurtes piinades olnud saksa lambakoer Claudia vaakus hinge, kuid kosub nüüd jõudsalt. Foto: Reporter.ee

Möödunud nädalal Pärnust Turu tänaval asuva maja hoovist leitud väga raskes seisukorras saksa lambakoer Claudia on tänaseks jõudsalt kosunud ning elab loomade varjupaigas; koera perenaise suhtes aga algatati kriminaalmenetluse asemel kergema karistusega päädiv väärteomenetlus.

Pärnu elanikule, algklasside õpetajale ja kolme lapse emale Marge Arumäele kuulunud saksa lambakoer Claudia jõudis loomade varjupaika ja arstide hoole alla viimasel minutil: nälginud, parasiite täis, äsja poeginud koera tagajalad olid vakladest puretud ja emakas põletikus. Claudia kahte kutsikat aga ei õnnestunudki päästa, vahendas Reporter.ee.

Pererahvas ise oli puhkusele sõitnud, kui varjupaiga töötajad koerad leidsid.

Tänaseks on Claudia jõudsalt kosunud ning elab loomade varjupaigas ja saab jätkuvalt ravi.

Koera perenaise Marge Arumäe suhtes aga kriminaalmenetlust ei algatatud ning naist ootab kõige rohkem 18 000-kroonine trahv. Kriminaalmenetluse korral oleks naist oodanud kuni aastane vanglakaristus ja/või loomapidamise keeld kuni viieks aastaks.

Loomakaitsjad ei ole asjade sellise käiguga rahul ning nende hinnangul näitab see ilmekalt riigi suhtumist loomadesse.

Seltsi juristi Piret Teesi sõnul olid koerad nende leidmisel väga halvas seisukorras ning tegemist oli loomade julma kohtlemisega, mis oleks pidanud tooma kriminaalmenetluse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles