Kaitseväe erioperatsioonide ülem ei usu, et Venemaa alustab Ukrainas täiemahulise sõjaga enne talve

Raul Sulbi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kolonel Riho Ühtegi.
Kolonel Riho Ühtegi. Foto: Mihkel Maripuu

Ukraina valitsus ja NATO on viimastel päevadel avaldanud muret seoses Ukraina idaosas märgatud lahingutehnika kolonnidega, mis saabusid Venemaalt ning kuigi see viitab võimalikule rünnakule, ei usu Eesti kaitseväe erioperatsioonide ülem kolonelleitnant Riho Ühtegi, et enne talve hakkab Venemaa täiemahulist sõda pidama.

Ukraina piiri ääres on olnud pidevalt märke rotatsioonist, mis viitab, et Venemaa teeb ettevalmistusi kui mitte otseseks sõjaks, siis kauakestvaks vastasseisuks, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

«Mina muidugi vastu talve sõda ei alustaks ja kui ma mõtlen tagasi ajalukku, siis on väga harva alustatud vastu talve sõda ja võib-olla mõneti parema lahingulise ettevalmistusega Lääne kaitseringkonna üksused on asendatud Ida kaitseringkonna üksustega, kes on jällegi ilmastikukindlamad, kuna nad on Siberi piirkonnast päritm tundub, et nad valmistuvad talvituma,» märkis Ühtegi.

Ühtegi sõnul on kindel, et separatistlikud territooriumid jätkavad oma võitlust ning selleks annab Venemaa varustust juurde.

Üheks arvatavaks eesmärgiks on rajada näiteks lõunapiirkonnas vahetult Mariupoli juures julgeolekukoridor, niisamuti on nädalaid kestnud strateegiliselt tähtsa Donetski lennuvälja pommitamine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles