Lukas: homoõpikute jutt polnud valimiskampaania

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõnis Lukas
Tõnis Lukas Foto: Arvet Mägi /Virumaa Teataja

Haridusminister Tõnis Lukas ütles Kuku raadiole antud intervjuus, et tema eilne arutelu valitsuse pressikonverentsil homoõpikute teemal ei olnud kindlasti valimiskampaania algus ja polnud mõeldud häälte püüdmiseks.

Minister Lukas kommenteeris eile valitsuse pressikonverentsil ajakirjanduses ilmunud uudist, et Hollandis on hakatud õppematerjalides propageerima homoabielusid. Lukas avaldas arvamust, et Eestis niisugust õppematerjali ei tule.

Ministrile sellel teemal keegi küsimust ei esitanud ja ta tõstatas teema ise üles. Täna ütles Lukas Kuku raadiole, et valitsuse pressikonverentsidel ikka laiendatakse arutelusid ja käsitletakse ajakirjanduses ilmunud teemasid. Lukas väitis, et rääkis erinevate riikide haridusmaastikul toimuvast, nii tuli jutuks ka Holland ja uued õpikud.

«Lõpuks ei öelnud ma midagi rohkemat kui seda, et päris homoabielude propagandat Eesti kooliõpikutes ei ole plaanis tegema hakata. Küsimus ei ole selles, et ma oleks võtnud mingi seisukoha natukene tavaperekondadest teistlaadi elavate inimeste suhtes, vaid andsin kaunis mõõduka ja minu meelest meie ühiskonnas ja selle haridussüsteemis peegelduva seisukoha ja lõpuks haridusminister peab ju kasvatuslikes küsimustes seisukohti võtma,» ütles Lukas.

Küsimusele, kas ta on homode ja homoabielude vastu, vastas Lukas: «Homoabielude sellise tavaabieludega võrreldava või sarnase vormistamise vastu olen ma küll. Aga see, kuidas keegi ja kellega ta elab, see on tema enda asi. Siin olen ma kaunis tolerantne. Kui ka homod ei arva, et igal pool peaks nende teemasid käsitlema ja kogu maailm peaks nende suhte ümber pöörlema ja ei oleks pealetükkivad, siis seda teemad oleks ka vähem avalikkuse ees.»
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles