Alistamatu Klitško liigub rekordikursil

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vladimir Klitško meistrivöödega.
Vladimir Klitško meistrivöödega. Foto: SCANPIX

Vladimir Klitško püsib juba kaheksa ja pool aastat raskekaalupoksis löömatuna ning muutust ei toonud sellesse ka laupäeva õhtul peetud matš Kubrat Puleviga. Bulgaarlane käis koguni neljal korral põrandal ja viiendas raundis lõpetas kohtunik Tony Weeks nokaudi järel matši.

Ehkki Pulev üritas algusest peale Klitško vastu rünnata, kasutas ukrainlane ootamatult efektiivselt vasakhaaki, mis tavapäraselt tema lemmiklöökide hulka ei kuulu. Seejuures rebestas ukrainlane augusti lõpus just vasaku käe biitsepsit, mistõttu matš Puleviga lükkus üle kahe kuu edasi.

Klitško on nüüd tiitleid kaitsnud 17 korda järjest ja läheneb sellega rekorditele. Larry Holmesil on kirjas 20 järjestikust tiitlikaitsmist ning tipptulemus kuulub Joe Louisele, kes suutis tiitlit kaitsta 25 korral. «Pulev oli keeruline vastane, aga ta ei näidanud avaraundis oma tõelist võimu. Oli lõbus õhtu, sest tõestasin taas, et olen parim. Näitasin, et olen meister,» kiitis rahulolev Klitško pärast matši ennast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles