Linna teod pahandavad erahoide

Mari-Liis Pintson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reporter Mari-Liis Pintsoniga kohtusid lastehoiu Tim ja Mia omanik Tiina Saage (vasakult), Karu lasteaedade direktor Signe Rosenthal, Lehelinnu lastehoiu lapsevanem Tiia-Mai Tiikoja, Lepatriinula hoiu omanikud Velve Pärn-Mägi ja Anu Kaljuraag ning Tupsiku lastehoiu omanik Anne Mugu.
Reporter Mari-Liis Pintsoniga kohtusid lastehoiu Tim ja Mia omanik Tiina Saage (vasakult), Karu lasteaedade direktor Signe Rosenthal, Lehelinnu lastehoiu lapsevanem Tiia-Mai Tiikoja, Lepatriinula hoiu omanikud Velve Pärn-Mägi ja Anu Kaljuraag ning Tupsiku lastehoiu omanik Anne Mugu. Foto: Margus Ansu

Tartu eralastehoiud on nördinud, et linn tekitab munitsipaalhoidude loomisega nende jaoks ebakindla olukorra ning teeb suuri kulutusi, analüüsimata uute hoiukohtade tegelikku vajadust.

Erahoidude omanikud on probleemi arutanud nii lastehoidude siselistis kui ka korraldanud mitmeid omavahelisi kohtumisi. Läinud neljapäeval koostati linnavalitsusele ühispöördumine, millele sellel nädalal allkirju kogutakse.

Tartu Postimehega kohtunud ettevõtjate sõnul on nende põhimure, et linnal puudub ülevaade, kui palju lapsi on praegu ilma hoiu- või lasteaiakohata, ning seetõttu pakutakse uutesse linna hoidudesse kohti ka lastele, kes tegelikult juba käivad erahoius.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles