Eesti lähetab esimese diplomaadi Sahara-alusesse Aafrikasse

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti lipp.
Eesti lipp. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Reedel sõlmis välisministeeriumi kantsler Marten Kokk Soome kolleegi Pertti Torstilaga Helsingis Eesti ja Soome välisministeeriumi vahelise koostööleppe, mille kohaselt hakkab Eesti diplomaat alates järgmise aasta jaanuarist stažeerima Soome saatkonnas Lusakas Sambias.

Välisministeeriumi kantsler Marten Kokk sõnul annab vahetusdiplomaadi saatmine annab Eestile hea võimaluse omandada kogemusi Aafrika suhtlemise tavadest ja eripäradest.

«Samuti on see meile oluline edaspidiste Aafrika riikide suunaliste diplomaatiliste tegevuste kujundamisel,» lausus kantsler Kokk. Ta avaldas lootust, et sellest võiks kujuneda hea näide edasiseks koostööks ka teistes maailma piirkondades.

Eesti ja Soome välisministeeriumi kantsler leidsid, et riikidevaheline suhtlemine on käesoleval aastal olnud väga tihe.

«Viimasel aastal on Eestit külastanud peaaegu kõik Soome riigi juhid. Eesti ja Soome välisministeeriumi vahelist head koostööd näitab ka nii välisministrite kui ka kantslerite ühised välisvisiidid. Loodame seda praktikat tulevikuski jätkata,» märkis kantsler Kokk.

Kohtumisel kõneldi ka Eesti ettepanekust sõlmida riikide vahel õigusabilepe. Koka sõnul lihtsustaks lepe märkimisväärselt Eesti ja Soome kodanike igapäevast asjaajamist.

«Võttes arvesse nii Soomes elavate Eesti kodanike kui Eestis elavate Soome kodanike suurt arvu on see lepe vajalik,» lisas ta.

Veel arutati võimalusi Põhjamaade ja Balti riikide koostöö tugevdamiseks. Lepiti ka kokku, et lähiajal korraldatakse ühisvisiidid Valgevenesse ja Poolasse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles