Andrus Mäesepp lahkub ametist omal soovil

Jüri Saar
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrus Mäesepp
Andrus Mäesepp Foto: SCANPIX

Tartu linnapea ei pea vallandama arhitektuuri ja ehituse osakonna juhatajat Andrus Mäeseppa, sest distsiplinaarmenetluses süüdi jäänud mees otsustas lahkuda omal soovil.

Sellist soovi väljendas Andrus Mäesepp (pildil) eelmisel nädalal, kui oli tutvunud arhitektuuri ja ehituse osakonnas läbi viidud distsiplinaarmenetluse tulemustega. Mäesepal on see nädal aega asjaajamise üleandmiseks, tema viimane tööpäev on reedel.

Osakonna juhi kohusetäitjaks saab vastavalt asendamiste korrale linnaarhitekt Tõnis Arjus. Küsimusele, kas Arjusest võiks saada ka uus osakonna juhataja, vastas abilinnapea Jarno Laur: «Miks mitte.»

«Vaieldamatult see otsus oli lõpuks väga selge kaalutlus,» ütles Tartu linnasekretär Jüri Mölder. «On viidatud, et distsiplinaarmenetlus on kui nõiajaht, kuid selle eesmärk ongi välja tuua puudused.»

Distsiplinaarmenetluse kok­ku­võttes tuuakse välja, et arhitektuuri ja ehituse osakonnas on menetlustähtaegade ületamine mitte erand, vaid reegel.

Mölder ütles aga, et linnavalitsusele antud vastuses märkis Mäesepp, et siis kui tema tööle tuli, kõlasid etteheited, et projektide läbivaatamisse suhtutakse väga pealiskaudselt, kuid Mäesepp keskendus töös eelkõige sellele, et ehitusprojektid oleksid korrektsed. Seetõttu sattus löögi alla nende tähtaegne menetlemine.

Menetluse kokkuvõttes kirjeldatakse mitmeid aspekte, kus osakonna töö lonkas hoolimata sellest, et ametnikud tegid ületunnitööd. Juttu on sellest, et puhkuste ajal asjaajamine takerdus veelgi, asjaajamise parandamise ettepanekud ei viinud tulemusteni.

Mölder nentis, et linnavalitsus arvestas ka sellega, et osakonna ametnikud, vähemasti mõned neist, osakonna juhatajale vastu töötasid.

Tartu linna sisekontrolör Raivo Bachmann ütles, et osakonnas tuleks tegelda sellega, et koormus jaguneks võrdsemalt.

On üks aspekt, mis Bach­manni vastustest välja koorub: puudused osakonna asjaajamises pole tekkinud Mäesepa ajal, pigem pole ta suutnud puudusi kõrvaldada. Samad probleemid olid ka eelmise juhataja ajal.

Eraldi on menetluse kokkuvõttes välja toodud, et Mäesepal pole tööks piisavat juhtimiskogemust ja erialast kõrgharidust. See oli teada ka siis, kui linnavalitsus ta konkursi korras ametisse pani.

Ta ei vastanud konkursi tingimustele. «Seda küll. Seda peaks kommenteerima poliitiline juhtkond, kes ta ametisse valis,» ütles Bachmann.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles