Hõbemägi: Pihl on mängusots

Alo Raun
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siseminister Jüri Pihl.
Siseminister Jüri Pihl. Foto: Toomas Huik.

Ajakirjanik Priit Hõbemägi hinnangul on siseminister Jüri Pihl mängusots, kes sattus oma praegusse erakonda seetõttu, et nii sai teda kõige mugavamalt ministriks teha.


Kommenteerides seda, kuidas sotsist siseminister peab justkui meedialahingut parteikaaslasest rahandusministri Ivari Padariga, leidis Hõbemägi Kuku raadio «Keskpäevatunni» saates, et Reformierakonnale oli lihtsalt kõige soodsam see, et Pihl liitus sotsidega.

Tema sõnul kardeti, et Pihli valitsusse võtmine võib muuta Reformierakonna positsiooni keerulisemaks. Isamaa ja Res Publica Liidu kaudu Pihli ministriks toomine ei sobinud oravaparteile nende kahe partei pingehõnguliste suhete tõttu, väitis Hõbemägi. Seega osutuski tema sõnul lihtsaimaks lahenduseks Pihl sotside ridadesse meelitada.

Riigikogu sotsiaaldemokraatide fraktsiooni esimees Eiki Nestor seadis samas saates Hõbemäe teooria kahtluse alla, väites, et Hõbemägi teeb vea, kui eeldab, et erakonnad omavahel nii hästi läbi saavad, kui pakutud skeem eeldab.

Küll tõdes ta, et sotsiaaldemokraadid on saanud Pihli ministriks toomise eest teistelt parteidelt kiita.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles