Arstile jõuavad naised

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Statistiliselt pöörduvad juuste väljalangemise probleemiga arsti poole enam naised. «Naispatsiendile ei ole haigus ainult füüsiline, vaid kindlasti ka emotsionaalne. Muretsetakse, kaua see kestab, kui palju juukseid välja langeb, kas see kõik jääbki nii,» ütles doktor Allik-Pedosk, kelle sõnul on naha ja karvkatte probleemid esteetiline teema, mõjutades kindlasti ka enesehinnangut. Alopeetsiast põhjustatud stress ja depressioon sõltub tohtri sõnul isiksusest, vahel ka patsiendi elukutsest.

Aaslaiu sõnul tõstavad ilusad juuksed kahtlemata naise enesekindlust, kuid oma niigi suure enesekindluse abil ta sellest mustast august välja tuligi. Samas, tagasihoidlikumatel naistel on seda kindlasti raskem üle elada, eriti kui puudub tugi. Aaslaiule olid suureks toeks tema perekond, sõbrad ja juht, kes suhtusid temasse nii nagu ennegi.

Paljud alopeetsia käes kannatajad otsustavad kiilaspäisuse varjamiseks parukate kasuks. Aaslaid aga kandis lastega seotud üritustel, tööl ja külmade ilmadega värvilisi pearätte ja mütse, muul ajal loobus neistki. Kulmud lasi ta teha püsimeigina ja laugudele kinnitas kunstripsmed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles