Euromängu korraldamine: reeglihullus ja pidev trahvioht

Mariel Gregor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mängu türklasest komissar Abdulkadir Ilbeyli istumas kaubaalustest meisterdatud püünel oma laua taga.
Mängu türklasest komissar Abdulkadir Ilbeyli istumas kaubaalustest meisterdatud püünel oma laua taga. Foto: Margus Ansu / Postimees

Pallimängualade rahvusvaheliste kohtumiste organisatoorne pool on väga rangete reeglitega piiritletud ja pisimagi eksimuse eest ähvardab klubisid rahatrahv. Seda koges äsja omal nahal ka Tartu Bigbanki võrkpalliklubi, kui eile õhtul võõrustati CEV Cupi raames Saksamaa klubi Bühli Ingersoll. Tartu mänedžeri Hendrik Rikandi ja kogu klubi töötajate viimased päevad (ja ööd) ongi möödunud meeskonna euromängu ettevalmistuste tähe all.

«Unetunde on viimaste päevade jooksul olnud väga napilt, viimane öö möödus väljakukatte panemise tähe all,» rääkis Rikand mängupäeval. Peale klubi ja alaliidu inimeste oli abiks ka kümme Tartu meeskonna fännklubi liiget. «Nendele olen küll väga tänulik, tõelised fännid,» ütleb Rikand.

Mängu türklasest komissar Abdulkadir Ilbeyli ei uskunud veel mängueelsel õhtul, et väljak õigeks ajaks valmis saadakse. «Hommikul tuli kohale kontrollima ja ma pole nii imestunud näoga inimest tükk aega näinud. Saime mõistagi kõik õigeks ajaks valmis,» räägib Rikand. «Mina olen oma loomult hästi rahulik, peatreener (Andrei Ojamets – toim) väga temperamentne ja eks ta ikka muretses palju, kas saame kõik õigeks ajaks korda. Seetõttu saatsime tema õhtul koju ära ja toimetasime ise edasi,» räägib Rikand.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles