Kesklinna lipumastid leiavad koha Vabaduse väljakul

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pirita lipumastid paigaldatakse linnaosavalitsuse hoone ette tänavanurgale.
Pirita lipumastid paigaldatakse linnaosavalitsuse hoone ette tänavanurgale. Foto: Raigo Pajula

Tallinna kesklinna valitsus otsustas pärast pikka kaalumist, et linnossa tuleks siiski paigaldada lipumastid, kuhu saaks tähtpäevadel heisata vastavalt vajadusel kas linna või riigilippe.


Linnaosade lipuväljakute idee pärineb abilinnapea Taavi Aasalt, kes andis suve algul linnaosavalitsustele sellise soovituse. Seitse linnaosa haarasid mõttest kohe kinni, vaid kesklinna valitsus võttis otsustamiseks rohkem aega.

Kesklinna valitsuse avalike suhete nõuniku Ivo Parbuse sõnul on kesklinnas palju riiklikult tähtsaid sümboleid ning polevat üldse kindel, kas üht linnaosa tasemel lipuplatsi kesklinna juurde vaja ongi. «Aga kui selline valik teha, siis see peab olema hästi põhjendatud ja linlastele vastuvõetav,» ütles Parbus eelmise nädala alguses Postimees.ee’le.

Nüüd teatas kesklinna valitsus, et otsus on tehtud ning et lipumastid püstitatakse vabaduse väljakule. Kuhu täpselt ja mitu neid saab olema, esialgu ei täpsustatud.

Teistes linnaosades on lipumastide jaoks kohad leitud ning lipumastid saavad taasiseseisvumispäevaks paika. Vaid Lasnamäel ja Nõmmel lükkub lipuplatside rajamine järgmisse aastasse.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles