Röövimist pealt näinud mees: eestlased võiksid üksteist rohkem aidata

Tiina Kaukvere
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Alumiinium- ja klaasfassaadide  tehases töötav kolme lapse isa Tõnis Lõhmus pälvis kodanikujulguse preemia, kuna aitas tänavu politseil tabada Tartus Pauluse surnuaial naist röövinud kurjategijat. Lõhmuse sõnul võiks eestlased abivajajaid rohkem märgata.

23. märtsi pärastlõunal ründas kurjategija Tartus Pauluse surnuaial üht naist, lõi teda ning röövis talt käekoti ja kilekoti. Rünnaku tagajärjel kukkus naine pikali. Kurjategija jooksis sündmuskohalt minema. Kannatanu appihüüdmist kuulis pealt Lõhmus, kes asus kurjategijat jälitama ning kaasas veel ühe mehe, kes vahendas kurjategija liikumist politseile.

Kurjategija oli röövitud esemed jõudnud juba ära visata, aga seda nägi Lõhmus pealt ning oskas patrulli juhendada, kust on võimalik röövitud kott leida. Röövel vahistati ja kannab tänase päevani vanglas karistust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles