Baleriin tantsis õhulist maiustust

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maria Engel oli tulnud raamatuesitlusele tantsima oma maailmakuulsa eelkäija Anna Pavlova auks. Teda imetleb ka esitlust juhtinud Tiit Pruuli (paremal).
Maria Engel oli tulnud raamatuesitlusele tantsima oma maailmakuulsa eelkäija Anna Pavlova auks. Teda imetleb ka esitlust juhtinud Tiit Pruuli (paremal). Foto: Lauri Kulpsoo

Maiustustega on kogu maailmas seotud palju huvitavaid rohkem ja vähem tuntud lugusid ja fakte. Nii näiteks on laialt teada, et Pav­lova kook on saanud nime maailmakuulsa Vene baleriini järgi. Aga kus seda esimesena tehti?

«Pavlova on õhuline nagu baleriini kleit ja sõna otseses mõttes suus sulav,» kirjutab äsja valminud «Maiasmoka atlases» Maris Pruuli. «Pealt krõbe, aga seest pehme beseeplaat on kaetud vahukoore ja maasikatega. Mõnikord ka kiivide või kannatuslille vilja lõikudega või mustikate või hoopis vaarikatega.»

Raamatu esitlusel Tasku keskuse Rahva Raamatus esinenud Vanemuise balletisolist Maria Engel ühendas oma etteastes õhulist ja hurmavat Pavlova kooki ning eelmise sajandi hakul oma hiilgeaega jõudnud Anna Pavlova nõtkust ja õrnust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles