Breedlove: Eesti veetav küberharjutusväli on muljetavaldav

Raul Sulbi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kindral Philip Breedlove küberkaitsekeskuses.
Kindral Philip Breedlove küberkaitsekeskuses. Foto: Kaitseväe peastaap

Täna Tallinnas paiknevat NATO küberkaitse kompetentsikeskust külastanud NATO Euroopa liitlasvägede ülemjuhataja kindral Philip Breedlove ütles, et Eesti veetav küberharjutusväli on muljetavaldav.

«Külaskäik Eestisse ja küberkaitse keskusesse jättis mulle väga hea mulje, sest keskuses töötavate inimeste arusaam kübermaailma võimalustest, aga ka ohtudest on võimekus, millel on kindel koht NATO tulevikus,» ütles kindral Breedlove. «Samuti on muljetavaldav Eesti veetav küberharjutusväli, mis võimaldab väga kõrgel tasemel väljaõpet.»

NATO Euroopa liitlasvägede ülemjuhatajat saatis visiidil kaitseväe juhataja kindralmajor Riho Terras. «Tänane julgeolekuolukord maailmas on selgelt näidanud, et konventsionaalsed sõjalised võimed ja meetodid ei ole kuhugi kadunud, aga neid toetavad nüüd uued tehnoloogilised lahendid ja seetõttu suurendab see oluliselt küberkaitse olulisust meie sõjalises maailmas,» ütles kindralmajor Terras.

«Küberturvalisuse tähtsus liitlasriikide seas aina suureneb,» ütles NATO küberkaitsekeskuse juht kolonel Artur Suzik. «Arvestades sellega, et küberohud riigipiire ei tunnista, vajab tulemuslik reageerimine rahvusvahelist koostööd. See külaskäik ja küberteemade liitmine NATO õppustesse annab tunnistust meie valmisolekust erinevate ohtudega võidelda.»

Tallinnas asuv NATO küberkaitse kompetentsikeskus on rahvusvaheline sõjaline organisatsioon, mis tegeleb küberkaitsealase teadustöö, arengu, hariduse ja nõustamisega. Keskuse eesmärgiks on parendada NATO liikmesriikide ja keskuse partnerite suutlikkust, koostööd ja infovahetust küberkaitse teemadel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles