Klooritatud kanu ei tule

Anne Sulling
, väliskaubandus- ja ettevõtlusminister (Reformierakond)
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anne Sulling
Anne Sulling Foto: Mihkel Maripuu

ELi ja USA vabakaubandusleping ei lase, hoolimata hirmujuttudest, turule klooriga pestud kanu ning ka investorite ja riigi vahelistes vaidlustes ei muutu Eesti jaoks suurt midagi, kirjutab väliskaubandus- ja ettevõtlusminister Anne Sulling (Reformierakond).

Nii Euroopa Liidu kui Ameerika Ühendriikide jaoks läbi aegade kõige ambitsioonikama kaubanduslepingu – kahe suure majandusbloki omavahelise vabakaubanduslepingu – kõnelused on kestnud üle aasta. Viimasel Euroopa Liidu kaubandusministrite mitteametlikul kohtumisel oli lepe peamine teema.

Nüüdseks ametist lahkunud Euroopa Komisjoni kaubandusvoliniku Karel De Guchti juhitud kõnelused kiskusid mõnevõrra emotsionaalseks, sest vaatamata sellele, et läbirääkimiste mandaat oli ELi liikmesriikides konsensuslikult kokku lepitud, on mõnes riigis vahepeal toimunud valimiste ja valitsuste vahetustega poliitilised jõujooned ja sellega seoses ka seisukohad muutunud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles