Läti keele õpiku kirjutas väga noor autor

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu ülikooli keelekeskuse juhataja Tiina Kattel (vasakult) ja läti keele õpetaja Ilze Zagorska rääkisid õppeülesannete kogumikust «Läti keel eesti üliõpilastele» ning tutvustasid ühtlasi läti ja leedu keele auditooriumi.
Tartu ülikooli keelekeskuse juhataja Tiina Kattel (vasakult) ja läti keele õpetaja Ilze Zagorska rääkisid õppeülesannete kogumikust «Läti keel eesti üliõpilastele» ning tutvustasid ühtlasi läti ja leedu keele auditooriumi. Foto: Margus Ansu

Läti keelt on õpetatud Tartu ülikoolis alates 19. sajandi algusest. On olnud paar ajalist tühikut, millest viimane tekkis pärast Karl Abeni pensionile jäämist 1970. aastatel. Tema asemele astunud Ilze Zagorskal valmis äsja õpik.

Autor ise ja ka Tartu ülikooli keelekeskuse juhataja Tiina Kattel nimetavad raamatut «Lat­viešu valoda igauu studentiem» («Läti keel eesti üliõpilastele») tagasihoidlikult õppeülesannete kogumikuks.

Asja teeb erakordseks kaks asjaolu. Esiteks, Katteli andmeil ilmus eelmine selline õpik 77 aastat tagasi. Teiseks, selle autor Ilze Zagorska on õpiku kirjutajana tavatult noor, alles 29-aastane.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles