Tallinna hotellides tuleb aastavahetus tänavu teisiti

Kadri Hansalu
, majandustoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Swissôteli müügidirektor Marko Dobrus ootab mullusega sarnast tulu.
Swissôteli müügidirektor Marko Dobrus ootab mullusega sarnast tulu. Foto: Liis Treimann

Vene turistide hulk Eestis on viimastel aastatel väga kiiresti kasvanud. Seda suurem on nüüd turismiettevõtete mure, sest kasvu oodati ka tänavu, kuid veebruaris lahvatanud Ukraina kriis ja sellele järgnenud rubla kursi langus on Venemaalt saabuvate külaliste arvu mullusega võrreldes kõvasti kärpinud.

Kui üldiselt on seni suudetud Vene turistide arvu vähenemist kompenseerida näiteks Soome ja Aasia turistidega, siis aastavahetuse ja vene jõulude ajal on hotellid tavaliselt olnud ülekaalukalt täidetud just idanaabritega.

Suur osa neist tuli varasematel aastatel Eestisse reisibüroode kaudu gruppidena ning nad ostsid täispaketi, mis hõlmas nii suurt aastavahetuspidu kui ka toidukordasid. Nüüd, kui Venemaa turismifirmasid on tabanud pankrottide laine, on hotellid oma aastavahetusepeo plaanid võimaluse korral ümber teinud ning  otsivad aktiivselt turiste, kes tuleksid Eestisse uut aastat vastu võtma ka ilma turismigrupita.

«Ma ei usu, et keegi sel aastal väga suuri pidusid teeb. Neid, kellele neid pidusid müüdi, ehk paketikliente lihtsalt enam ei ole. Loomulikult on elemente ka Vene turistidele, aga keegi ei lähe enam täispanga peale,» rääkis Swissôteli müügi- ja turundusdirektor Marko Dobrus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles