Fotod: arstide ja õdede majas algasid siseviimistlustööd

Tallinncity.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinna linnapea Edgar Savisaar tutvus täna arstide ja õdede maja ehituse hetkeseisuga ning lülitas sisse järgmise aasta algul valmiva hoone soojasõlme .

Akadeemia tee 48 endise ühiselamu rekonstrueerib linnavaraameti tellimusel arstide ja õdede majaks Ramm Ehitus OÜ, teatas linnavalitsuse pressiteenistus. Majja on planeeritud kokku 97 korterit - 24 kööktuba, 60 ühetoalist ja 13 kahetoalist korterit. Üürnikud saavad rekonstrueeritava hoone eluruumidesse sisse kolida juba järgmise kevade hakul.

Tallinna teise elamuehitusprogrammi eesmärk on aidata lahendada eluasemeprobleeme noortel peredel ning linna jätkusuutlikuks toimimiseks vajalikel töötajatel ja sihtrühmadel, kelle varaline seis ja sissetulekud ei võimalda turult eluaset soetada või üürida.

Terviseameti andmetel on tervishoiutöötajate väljaränne Eestist jätkuvalt suur - 2013. aastal taotles välisriigis töötamiseks vajalikku tõendit 118 arsti ja 185 õde. Eriti teravalt puudutab arstide ja õdede Eestist lahkumine Tallinna elanikke - Tallinna haiglate meditsiinilise personali vajadus on hetkel 238 töötajat. Puudu on 76 arsti, 108 õde ja 54 hooldustöötajat.

Eelmärgitud andmetest nähtub kasvav vajadus toetada linna arste ja õdesid eluasemeprobleemi lahendamisel. Üks oluline lahendus on luua arstidele ja õdedele võimalus taotleda linnalt jõukohase üüriga munitsipaaleluruume.

12. novembri seisuga on Tallinna linnale laekunud 94 nõuetele vastavat taotlust ning eluasemekomisjon tegeleb taotluste menetlemisega.

Akadeemia tee 48 korruselamu rekonstrueerimise kogumaksumus on 2,55 miljonit eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles