Narva koguduse kalmistud saaks osta vaid avalik võim või usuühendus

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalmistu.
Kalmistu. Foto: Elmo Riig

Eile toimunud Narva Aleksandri koguduse nõukogu koosolekul otsustati kogudus likvideerida ja alustada pankrotimenetlust. Viru praost Peeter Kaldur sõnas ERRi raadiouudistele, et Narva Aleksandri koguduse pankrot on ainuvõimalik väljapääs olukorrast, kus koguduse võlad ulatuvad 1,3 miljoni euroni. Koguduse vara väärtus on aga umbes 700 000 eurot.

Muu hulgas ähvardab sundmüük kogudusele kuuluvat Sininõmme kalmistut ja Vaivara vana kalmistut. Neile Vaivara vallas asuvatele kalmistutele maetute lähedased ei pea kalmistu saatuse pärast siiski muret tundma, kuna vastavalt seadusele võib Eestis olla kalmistu omanik kas riik, omavalitsus või usuline ühendus.

Siseministeeriumi pressiesindaja Toomas Viksi sõnul kehtivad kalmistute ostule ja müügile eritingimused ja lisaks riigile, omavalitsusele või usulisele ühendusele seadus muid omandivorme ette ei näe.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles