Poliitilisele meeleavaldusele Mähele Maxima suurpoe ehitamise vastu ei tulnud ühtegi protesteerijat

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Reformerakonna piirkondlik häälekandja Parem Pirita kutsus rahvast laupäeval, 22. novembril kell 12 Merivälja ja Mähe tee ristis toimuvale toetusavaldusele, et ei kehtestataks MaximaXX detailplaneeringut. Postimees ei tuvastanud aga laupäeva keskpäeval ega ka veerand tundi hiljem mainitud kohal ühtegi meeleavaldajat.

Postimees võttis hiljem telefoni teel ühendust Pirita Halduskogu liikme Kaupo Nõlvakuga, kes omakorda soovitas meeleavaldusega seoses helistada reformerakondlasele Kalev Kallemetsale. Reformierakonna esindaja Kallemets kinnitas, et inimesi tõesti meeleavaldusele ei tulnud.

«Ma ise olin sealsamas, jalutasin koeraga,» teatas Kallemets, keda Postimehel paraku meeleavalduse toimumispaigal kohata ei õnnestunud. «Pirita elanikud ongi sellised tagasihoidlikud ega pole aktivistid, eelistavad pigem Facebookis oma arvamust avaldada kui tänavale tulla. Mõte polnudki selline, et suurte rahvahulkadega kisa teha,» rääkis Kallemets hilisemas telefonivestluses.

Küll aga tuli kohale suurpoe rajamise plaani toetav linnaosavanem Tõnis Mölder (KE), kelle sõnul on planeerimine alles algusjärgus, detailplaneeringut alles algatatakse ning arutelud kohalikega selle ümber, kas suurpood Mähele sobib või ei, seisavad alles ees.

Pirita Seltsi esimehe Lea Nilsoni sõnul polnud seltsi meeleavaldusest teavitatud. «Pirita Selts on aga planeerimisprotsessi vastu, kus ei arvestata naabrite huvisid ja varem kehtestatud sihtotstarvet,» teatas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles