Homme on Eestis lipupäev

Jürgen Tamme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hermanni tornist kostub uus lipu langetamise signatuur juba laulupeo teisel päeval.
Hermanni tornist kostub uus lipu langetamise signatuur juba laulupeo teisel päeval. Foto: Peeter Langovits

Homse teadmistepäeva puhul heiskavad Eesti lipu kõik riigi- ja kohaliku omavalitsuse asutused ning avalik-õiguslikud organisatsioonid. Trikoloori võib heisata ka kodudes.

«1. septembril algab traditsiooniliselt koolides õppetöö. Vastavalt Eesti lipu seadusele tervitab sinimustvalge lipp kooliskäijaid igal koolipäeval,» seisab Riigikantselei pressiteates.

Vastavalt Eesti lipu seadusele tuleb lipu heiskamisel jälgida, et lipp oleks puhas ja terve.

Lipud heisatakse päikesetõusul, kuid mitte hiljem kui kell kaheksa hommikul ja langetatakse päikeseloojangul, kuid mitte hiljem kui kell kümme õhtul.

Kui lippu ei langetata, tuleb hoolitseda, et see oleks pimedal ajal valgustatud.

Eesti lipu heiskamisel koos mõne muu lipuga peavad lipud olema võrdse laiusega ja heisatud eraldi seisvatesse võrdse pikkusega lipuvarrastesse või -mastidesse ning asuma ühel kõrgusel.

Siiski tuleb jälgida, et Eesti lipp oleks kõige auväärsemal kohal ehk lipurivi tagant vaadates asetseks teistest lippudest paremal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles