Kapo operatiivtöötaja «Eesti luurajates»: vastane on püüdnud mind värvata

Mirjam Mäekivi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: «Eesti luurajad» / Kanal2

Kanal 2 telesaates «Eesti luurajad» tuleb täna juttu riigireeturitest ning teiste seas kohtus saate meeskond ühe kapo operatiivtöötajaga, kes tunnistab, et teda on püütud vastase poole värvata. 

«Eks kõige ebameeldivam ole see, kui reetur on üks enda töökaaslaste seast, keda sa oled usaldanud, kellega sa pead igapäevaselt tööd tegema. Aga sa pead selleks alati valmis olema,» ütleb Aleksander Toots, kapo peadirektori asetäitja.

Kapo operatiivtöötaja Meelis (nimi muudetud) märkis, et ta tahab uskuda või loota, et tema kolleegide seas ei ole reetureid, kuid ta peab arvestama, et mõni võib ikkagi olla.

Toots lisas, et kindlasti on kaitsepolitsei Vene Föderatsiooni luureteenistustele sihtmärk. «Ma arvan, et oleme piisavalt hästi informeeritud nendest juhtumitest, kui on püütud värvata kaitsepolitsei ametnikke, olgu nad siis kas või erus,» sõnas Toots.

Endi ridadest reeturi avastamine on eriteenistuste õudusunenägu. Kaitsepolitsei on taasiseseisvunud Eestis paljastanud ja kinni pidanud neli riigireeturit. Mis on see, mis paneb inimese oma riiki ja kaastöötajaid reetma? Saatemeeskond kohtus inimesega, kelle juhitud meeskonna töö tulemusena on tänaseks tabatud ja kohtu alla antud neli inimest – Herman Simm, Aleksei ja Viktoria Dressen ning Vladimir Veitman.

Dokumentaalsari «Eesti luurajad» toob esmakordselt Eesti teleajaloos ekraanile eriteenistuste  inimesed, kes oma tööst seni vaid asjassepühendatud kolleegidega rääkinud olid. Saatejuht ja autor on Kärt Anvelt.

Kuueosalise sarja «Eesti luurajad» teine saade on Kanal 2 eetris täna algusega kell 20.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles