Sass Henno: jõuga vägivalla vastu

Sass Henno
, Kirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sass Henno.
Sass Henno. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Mees, kes ei ründa, ei ole nõrk. Mees, kes ei ehita oma perekonnas üles majanduslikku autokraatiat, vaid annab oma lähedastele edasi kõik eluks vajalikud teadmised maailmas paremaks hakkama saamiseks, ei ole nõrk, kirjutab Sass Henno, kirjanik ja reklaamispetsialist.

Me peame nägema omaenda tutvusringkonnas täiesti normaalseid tüüpe, kes on valmis süüdistama vana hea tava kohaselt alati ohvrit, keda on raseduse katkemiseni pekstud: «Eks ikka tülil ole kaks osapoolt. Ju seal oli ikka mingi põhjus.»

Ja alles siis, kui oleme jõudnud läbi nende juurdunud seisukohtade, süüdistuste ja täielikult empaatiavõimetute netikommentaaride eluohtliku džungli lagendikule, kus puhub kõle sügistuul, ja me saame aru, et end soojemaks inimeseks saame muuta ainult me ise, hakkavad asjad muutuma. Igasuguse muutuse retsept on iseenesest lihtne, kuid selle teostus nõuab sihikindlat järjepidevust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles