Niru palk tõrjub noori muuseumist

Jüri Saar
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu linnamuuseumi säravate silmadega noored: Keiu Telve (vasakult), Indek Hallik ja Kadi Kähär-Peterson rääkisid oma töömõtetest Tartu 19. sajandi linnakodaniku muuseumis.
Tartu linnamuuseumi säravate silmadega noored: Keiu Telve (vasakult), Indek Hallik ja Kadi Kähär-Peterson rääkisid oma töömõtetest Tartu 19. sajandi linnakodaniku muuseumis. Foto: Margus Ansu

Tartu kultuuritöötajate palgakõnelused linnavalitsusega on toppama jäänud. Linnavalitsus plaanib küll uues eelarves kasvatada kultuuritöötajate palgafondi viie protsendi võrra, kuid Tartu linnamuuseumi ametiühingu usaldusisik Marge Rennit tõdes, et see ei rahulda.

«Probleem on selles, et meie munitsipaalmuuseumid jäävad palgatasemelt järjest enam riigi omadele alla,» lausus Rennit. «Omavalitsused ei pea arvestama kultuuriministeeriumi ja TALO vaheliste palgakokkulepetega.»

Rennit nentis, et selle aasta algusest on riigi kultuuriasutuste kõrgharidusega töötajate palga miinimum 700 eurot kuus. Tartu linnamuuseumis oli see sisuliselt 625, kuid kollektiivleping jäi sõlmimata, sest alampalga määras ei saadud kokkuleppele, muuseumitöötajad ei olnud pakutava palgatasemega rahul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles